Over Gerben Budding

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Van september 2009 tot en met juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem (Bätz-Witte orgel uit 1853) en Stadsorganist van Gorinchem.

Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s.

Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent. Zo is hij dirigent van Koninklijk Concertkoor ‘Hosanna’ Bunschoten-Spakenburg, Toonkunst Amersfoort, COV Excelsior Ede, Vocaal Ensemble Piacevole, gemeentekoor Sint Jan Gouda, Symfonieorkest Sjosjanim Amersfoort en orkest Intermezzo Gouda. Eerder was hij o.a. dirigent van COV Con Amore Zwijndrecht, COV Laus Deo Gouda en COV Putten.

Gerben heeft een uitgebreide lespraktijk voor o.a. orgel, piano en directie.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.

Download portretfoto
Portretfoto staand | portretfoto liggend

Hoofdorganist Sint Janskerk

Gerben Budding is als hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda verantwoordelijk voor de kerkmuziek in de St. Janskerk. In die functie speelt hij iedere zondag twee diensten in de St. Janskerk. Doorgaans om 10.00 uur en 17.00 uur. Daarnaast speelt hij de trouw- en rouwdiensten in de St. Janskerk en in de andere wijkkerken.

Ook kerkmuzikale vorming en toerusting van gemeenteleden behoren tot zijn taken.

Naast zijn liturgische taken is hij betrokken bij de organisatie van (orgel)concerten en het onderhoud van de orgels.

Stadsorganist Gouda

Als stadsorganist van Gouda brengt Gerben Budding de orgels van de stad Gouda, en in het bijzonder van de St. Janskerk, onder de aandacht van een breed publiek. Naast het concertante orgelspel worden er ook educatieve activiteiten ontplooid voor toeristen, schoolklassen enzovoort. Daarnaast speelt de stadsorganist bij officiële en/of feestelijke gebeurtenissen. Heeft u een vraag voor de stadsorganist? Neem contact met hem op via info@gerbenbudding.nl.

Docent

Gerben Budding geeft orgellessen aan beginners en gevorderden. Tijdens deze lessen kan de nadruk liggen op literatuurspel, maar ook op improvisatie en/of kerkelijk orgelspel.

Naast orgelles is het ook mogelijk om pianoles, directieles of theorieles te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op via info@gerbenbudding.nl.

Het Geneefse Psalter

Een prachtig album waarin het Geneefse Psalter in diverse bezettingen en uitvoeringen wordt vertolkt.

Bekijk album