• zaterdag 14 november 2020, 19:00 uur

Concert Ensemble Piacevole zingt Schütz

Ensemble Piacevole zingt Schütz in Nieuwe Kerk Delft

Indrukwekkende muziek in het teken van eeuwigheid

Op zaterdagavond 14 november zal Ensemble Piacevole eeuwigheidsmuziek ten gehore brengen in de Nieuwe Kerk te Delft. Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672). Huisorganist Bas de Vroome zal de avond openen met een bijzonder orgelwerk.

November is de maand van Allerzielen, de overledenen worden herdacht. De werken die worden uitgevoerd staan in het teken van sterfelijkheid en eeuwigheid. De werken van De Kerle en Schutz zijn van tijdloze schoonheid, ingetogen en troostvol, het is muziek die raakt aan lijden en hemelse vreugde, zoals ook de requiems in latere tijden. De muzikale leiding van de avond is in handen van Gerben Budding, artistiek leider van Ensemble Piacevole, cantor, zanger en organist.

Het is de eerst keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Nieuw Kerk. Het concert maakt deel uit van de serie kamermuziekconcerten van Stichting Kerkconcerten Delft.

Bij het organiseren van de concerten houden we ons aan de adviezen van RIVM. Het concert wordt twee keer uitgevoerd voor 30 luisteraars, zonder pauze.

Stichting Kerkconcerten Delft heet u van harte welkom en hoopt dat u zult genieten van deze bijzondere muziek!

Datum 14 november 2020
Tijdstip 19.00 uur (tot 20.00 uur) en 21.00 uur (tot 22.00 uur)
Locatie Nieuwe Kerk Delft, Markt 80, 2611 GW Delft
Entreeprijs € 15,- p.p.
Meer informatie www.kerkconcertendelft.nl

Reserveren verplicht
Aanmelden via secretarisskd@gmail.com. Vermeld hierbij duidelijk uw naam/de namen van allen die met u meekomen.