• zaterdag 08 mei 2021, 20:00 uur

Concert Ensemble Piacevole | Officium Mortuorum (De Kerle) & Musikalische Exequien (Schütz)

Op zaterdagavond 8 mei zal Ensemble Piacevole een concert geven in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht. Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672).

Nanette Mans (sopraan) zingt enkele Psalmen van Schütz, waaronder het troostvolle ‘Ich werde nicht sterben.’

Mei is de maand van de bevrijding, van uitbrekende lente en de vreugde van Pinksteren. De werken die worden uitgevoerd staan in het teken hiervan. Het requiem van De Kerle en de Exequien van Schütz zijn van tijdloze schoonheid, het is muziek die verwijst naar hemelse vreugde.

De muzikale leiding is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Piacevole. Naast solist Nanette Mans bestaat het Ensemble uit de volgende zangers: Marjon van der Linden (sopraan), Dick Valk en Albert-Jan van Ginkel (tenor), Maartje Masereeuw en Beppie de Rooy (alt), Rens van der Hee, Kees van Bochove en Erik Murre (bas).

Het is de eerst keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Dorpskerk. Het concert maakt deel uit van de serie concerten van Stichting Duyschot Concerten.

Ensemble Piacevole heet u van harte welkom op dit live-streamconcert dat rechtstreeks vanuit de Dorpskerk wordt uitgezonden en hoopt dat u zult genieten van deze prachtige muziek.